The Plaza Hotel Renovation

  • 페이스북
  • 트위터
  • 블로그

The Plaza Hotel Renovation

The Plaza Hotel has been transformed through remodeling. The exterior, which generally appears somewhat heavy and rigid due to the lattice pattern windows in the existing white tile exterior wall, has been dressed up using a dynamic façade in gold waves and the lower floors of the hotel, which dully greets visitors within the colorless city center, has been transformed into a fresh environmentally-friendly space where green plants ride up the exterior wall. The new Plaza Hotel, which is the opposite of the previous hotel that obstructs the openness of the Seoul Plaza lawn, assimilates naturally with the Plaza as well as playing a positive role in expanding the Plaza’s domain from 2 dimensions to 3 dimensions.
  • Client
  • Location
    Seoul
    Site Area
    2,472㎡
    Gross Floor Area
    34,845.18㎡
    Total Floor
    B3, 22F
    Year
    2010
    Consortium
    Guido Ciompi Architect
  • 한화

  • 파라다이스

  • 삼성

  • LG

  • Doosan

  • 셀트리온

  • 국민은행

  • 고려대학교의료원

  • 연세대학교의료원

  • 카톨릭대학교서울성모병원

  • YG엔터

  • 하나은행

  • 미래에셋

  • 서울대학병원

  • 한국항공공사

  • 서울특별시

  • 현대해상

  • 기업은행

  • 대웅제약

  • 이지스자산운용

  • 한화

  • 파라다이스

  • 삼성

  • LG

  • Doosan

  • 셀트리온

  • 국민은행

  • 고려대학교의료원

  • 연세대학교의료원

  • 카톨릭대학교서울성모병원

  • YG엔터

  • 하나은행

  • 미래에셋

  • 서울대학병원

  • 한국항공공사

  • 서울특별시

  • 현대해상

  • 기업은행

  • 대웅제약

  • 이지스자산운용